ببینید/ هشدار دستگاه قضا به خریداران سکه و ارز: با احتیاط به این بازار‌ها وارد شوید سرمربی ذوب‌آهن لحظاتی بعد از دربی به بیمارستان منتقل شد آبگرمکن ۶ نفر را تا پای مرگ برد! نامه سازمان لیگ در پاسخ به استقلال؛ زمان دربی تغییر نمی‌کند تصادفات، دخانیات و استرس؛ ۳ تهدید جدی برای سلامت مردان ترکیب سپاهان و ذوب‌آهن برای دربی نصف‌جهان عوامل تأثیرگذار بر اختلالات تیروئید: تغذیه، سبک زندگی و پیشگیری اینتر رقم فروش طارمی را مشخص کرد نوشیدن چای یا سایر نوشیدنی‌های کافئین‌دار چه مزایایی دارد؟ ماتزاری به استقلال نزدیک شد واکنش سازمان انرژی اتمی به اظهارات گروسی مرکز آمار نرخ تورم در بهمن ماه را ۳۲ درصد اعلام کرد سردار معروفی: رزمایش پیامبر اعظم در سراسر کشور اجرا می‌شود پرداخت حقوق فرهنگیان با نرم‌افزار جدید دستمزد در آینده نزدیک پزشکیان: هوایی که تنفس می‌کنیم برازنده انسان‌ها نیست/ از اصلاح حمل‌ونقل عمومی در کشور حمایت می‌کنیم

اولین اقدام بعد از تشخیص گرمازدگی چیست؟

چگونه متوجه شویم که گرما زده شده ایم؟ گرمازدگی چه پیامدهایی می تواند به همراه داشته باشد؟ در صورت گرمازدگی در وهله نخست باید چه اقداماتی انجام دهیم؟
تاریخ انتشار: ۲۲:۵۷ - ۳۰ خرداد ۱۴۰۰ - 2021 June 20
کد خبر: ۹۲۴۸۶

به گزارش راهبرد معاصر گرمازدگی وقتی ایجاد می شود که بدن نتواند گرمای تولید شده زیادی را دفع کند. عواملی مانند بالا بودن درجه حرارت محیط، بالا بودن رطوبت هوا، فقدان وزش باد، فعالیت ورزشی شدید، لباس های گرم و کم آبی بدن در ایجاد گرمازدگی موثر هستند.

 

علایم اولیه گرمازدگی شامل تعریق فراوان، سردرد، تهوع، سرگیجه، افزایش تعداد تنفس و اختلال هوشیاری است.

هوشیاری ممکن است از بین برود یا کم شده و توهم ایجاد شود. گرفتگی عضلات و تشنج ممکن است ایجاد شود. در مواردی شدید، کمای عمیق و تنگ شدن مردمک ها ایجاد می شود. بیمار احساس گرما و داغ بودن می کند. تعریق ممکن است وجود نداشته باشد.

 

بدون درمان صحیح، گرمازدگی می تواند سبب آسیب های غیر قابل برگشت در مغز، کلیه ها، کبد، غدد فوق کلیوی و مرگ شود. همچنین اختلالات انعقادی شدید می تواند اتفاق افتد بنابراین باید درمان گرمازدگی هرچه سریعتر شروع شود.

در صورت مشاهده فردی که گرما زده شده ابتدا او را به پشت خوابانده و پاهایش را بلند کنید. لباس های بیمار را خارج کنید. از آب ولرم یا آب شیر( به صورت اسپری) و از پنکه (با هوای گرم) استفاده کنید. به هیچ وجه از حمام یخ، کیسه های یخ، اسفنج های یخ یا پنکه با هوای سرد استفاده نکنید زیرا سرما سبب انقباض عروق و کاهش دفع گرما و لرزش عضلانی و نهایتا افزایش گرمای بیشتر می شود.

 

تامین کافی آب و الکترولیت بدن مانند نرمال سالین 9/0 درصد، چندین لیتر سرم( برای حفظ فشار خون بدن) و بیکربنات داخل وریدی (برای جبران اسیدوز متابولیک)، هیدروکورتیزون( دوزهای مکرر 100 میلی گرمی) برای کاهش فشار خون لازم است که باید پس از انتقال بیمار به بخش مراقبت های ویژه توسط پزشک تجویز شود./برنا

کلمات کلیدی: گرمازدگی
مطالب مرتبط
ارسال نظر